Jonnie Boer krijgt navolging op Franse wijnveiling

Jonnie Boer krijgt navolging op Franse wijnveiling

In het Zuid-Franse Limoux is de jaarlijkse wijnveiling van de Toques et Clochers (Koksmutsen en klokkentorens) gehouden. Acht Amsterdamse keukenhelden verzorgden er het diner voor driehonderd gasten. Twee jaar geleden viel deze eer te beurt aan Jonnie Boer van De Librije.

De Nederlandse chefs die gezamenlijk kookten zijn:

Stefan van Sprang (Aan de Poel), Julius Jaspers (Julius Smart Bites), Gijs Numan (Eau de Vie & Elkaar), Robbert Veuger (Aan de Poel), Ferry van Houten (Het Bosch), Peter Lute (Lute), Michiel Deenik (VisaandeSchelde) en Robert Weers (Het Bosch).

Eregast van het diner op zaterdag 4 april was de vermaarde Franse chef Pierre Troisgros, wiens restaurant La Maison Troisgros in Roanne sinds 1968 drie Michelinsterren heeft.

Zondagavond kookten vier driesterrenchefs voor bijna duizend genodigden: Michel Troisgros (de zoon van), Michel Bras, Olivier Roellinger en Michel Guérard.

De wijnveiling waarvan de opbrengst bestemd is voor de restauratie van lokale kerktorens werd voor de twintigste keer gehouden.