nieuws

Jonnie Boer publiekstrekker bij Wilddag HANOS

Restaurant

De Wild-en najaarsdag bij HANOS in Apeldoorn op maandag 21 september heeft duizenden bezoekers getrokken. Vooral het optreden van driesterrenkok Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) rond twee uur zorgde voor grote drukte in het Culinaire Kooktheater op de groothandelsvloer.

Jonnie Boer publiekstrekker bij Wilddag HANOS

De toeschouwers stonden tot in de stellingen bij het Kooktheater om Boer te zien. Het was muisstil terwijl hij sprak. Helaas was de chef niet in actie te zien. Op een beeldscherm was een film van Chefsonline.tv te bewonderen hoe Boer de garnalencocktail nieuwe stijl bereidde. Naast Boer waren topkoks als Lucas Rive, Martin Kruithof, Moshik Roth, Jacob Jan Boerma en Cees Helder in actie te zien. De beste sommelier van Nederland, Roy Pelgrim koos de wijnen uit bij de gerechten van de chefs en voorzag ze van commentaar.

Naast de topkoks waren ook een aantal deelnemers uit het televisieprogramma Mijn Tent is Top van RTL aanwezig. In de wildfabriek kookten zij gerechtjes. Onder hen twee winnaars van het programma: Coquille in Den Bosch en De Pastinaeck in Amersfoort.

Verder gaven Garry de Boer (culinair adviseur HANOS) en Cees Jonker (wildkok en eigenaar van auberge Navet, Apeldoorn) inspiratietips voor het nieuwe wild- en najaarsseizoen. Verschillende leveranciers lieten hun producten proeven vanuit stands op de groothandelsvloer. Verder was het mogelijk een kijkje in de wildfabriek van Hanos te nemen.

Reageer op dit artikel