nieuws

Jonnie en Thérèse Boer maken hotel van gevangenis

Restaurant

Het driesterrenrestaurant-echtpaar Jonnie en Thérèse Boer willen van de oude Zwolse gevangenis een hotel maken. Veel elementen van het voormalige cellencomplex blijven behouden, liet Thérèse Boer woensdag weten.

Jonnie en Thérèse Boer maken hotel van gevangenis

Het moet een restaurant worden van hoog niveau met 22 kamers en monumentale celdeuren. Dat zijn de belangrijkste karakteristieken die het echtpaar voor ogen heeft. ‘Het hotel moet een ouderwetse sfeer uitstralen’, aldus Boer. Aan het hotel wordt ook een kook- en wijnschool verbonden.

Of het hotel er komt, is nog niet zeker zeker. Boer: ‘Het gebouw is van het Rijk, dat wel erg enthousiast is. We hopen in januari de contracten te kunnen tekenen en daarna de vergunningen aan te vragen. Eind 2005 kunnen we dan verbouwen en hopelijk gaan we dan in het najaar van 2006 open.’

Jonnie en Thérèse Boer hebben een driesterrenrestaurant in Zwolle, de Librije. Ze werden dit jaar door de gemeente benaderd of ze geen interesse hadden in de voormalige vrouwengevangenis. Deze ging eerder dit jaar dicht. ‘De rijksbouwmeester wilde eigenlijk kantoren in het pand’, zei Boer. ‘Maar hij was onder de indruk van onze plannen.’

Reageer op dit artikel