nieuws

Joop Braakhekke hoopt op filmrol

Restaurant

Dat kokende BN’er Joop Braakhekke stopt met zijn restaurants Le Garage en En Pluche was bekend. Wat hij daarna wil gaan doen was hij onduidelijk over, maar monseigneur Joop heeft nu gezegd dat hij een acteerklus wel ziet ziten. En nog een serie Kookgek maken.

Joop Braakhekke hoopt op filmrol

Braakhekke deed zijn ontboezemingen in een groot interview dat zondag in De Telegraaf stond. ‘Ik had wel een Pierre Bokma of Johnny Kraaykamp willen worden. Waarom ik geen acteur geworden ben? Tja, omdat het leven dat niet wilde.’

‘Ik hoop nog op een filmrol. Als ze me bellen zou ik het meteen doen’, geeft hij toe. ‘Maar ik ga mezelf niet in de etalage zetten en bellen of ze een rol voor me hebben. Je moet voorkomen dat mensen denken: he gatver, daar heb je hem ook weer.’

Ook zijn kookprogramma Kookgek zou hij weer op willen pakken. ‘Het was een groot succes. Het is een mysterie waarom dat nooit een vervolg heeft gekregen.’

Verder geeft de 66-jarige kok aan dat hij het rustiger aan wil doen. ‘Veertien uur per dag werken, dat lukt niet meer. Er zijn ondernemers die doorgaan tot ze erbij neervallen, maar dat wil ik voorkomen.’

Naast zijn carrière heeft Braakhekke ook plannen op het meer persoonlijke vlak: hij wil binnenkort gaan trouwen met levenspartner Wim Nijkamp.

Meer berichten over Joop Braakhekke

Reageer op dit artikel