nieuws

Joop Braakhekke stopt met koken

Restaurant

Joop Braakhekke hangt zijn koksmuts aan de wilgen. De bekende Amsterdamse kok gaat zijn zaken overdragen aan trouwe werknemers. Braakhekke denkt aan een management buy out.

Joop Braakhekke stopt met koken

Het opvallende horecanieuws meldt de bijna 66-jarige Braakhekke in de nieuwe uitgave van Misset Horeca. ‘Ik ga de zaak overdragen. Ik gun het de jongens met wie ik dit heb opgebouwd. Ik ga niet voor de poet. Ik denk aan een soort management buy out waarbij de zaak na een jaar of vijf van hen is’, aldus Braakhekke.

Buy out
Braakhekke in een aanvullende e-mail: ‘Ik ben mij aan het beraden en voer gesprekken over de vorm waarin en met wie van mijn mensen deze buy out geëffektueerd gaat worden. Erwin Walthaus heeft te kennen gegeven geïnteresseerd te zijn, evenals mijn chef-kok Lex Kok. Met Kees Neve moet nog worden gesproken of en hoe hij in de formule mee zou kunnen doen’.

Dessertrestaurant
De ‘kookgek’ mag dan verdwijnen uit de keuken, wel heeft hij nog talrijke plannen in het vak. ‘We kunnen gaan verbouwen en we krijgen ruimte voor nog een concept naast Le Garage en En Pluce. Ik heb een paar ideeën. Ik zit te denken aan een dessertrestaurant zoals in New York, maar ik denk dat het in Amsterdam niet werkt’.

Blijf wel betrokken
Braakhekke prefereert ondernemerschap boven zelf in de keuken staan, omdat hij dan zelf kan bepalen wanneer hij ermee ophoudt. ‘Ik merk dat mijn energie anders wordt. Veertien uur per dag werken zit er niet meer in. Ik blijf voorlopig nog wel betrokken’, aldus Braakhekke, die verder aangeeft niet bang te zijn dat zijn afwezigheid als BN’er in Le Garage ten koste gaat van het restaurant.

Zie ook:
Boek voor jarige Joop (feb, 2006)

Reageer op dit artikel