nieuws

JRE-restaurant Kok & De Bruin sluit deuren

Restaurant

Kok & De Bruin in Tricht is dicht. Zondag 11 maart waren de deuren van het restaurant dat is aangesloten bij Jeunes Restaurateurs d’Europe, voor het laatst open. Reden voor het besluit is de aanhoudende recessie.

JRE-restaurant Kok & De Bruin sluit deuren

Eigenaar Jouke de Bruin stopt na bijna acht jaar met de exploitatie van Kok & De Bruin in Tricht. De ondernemer laat weten dat hij ‘het restaurant met pijn in het hart moet sluiten’. ‘Na twee zware jaren heb ik de knoop doorgehakt.’ Aanleiding zijn de aanhoudende zware economische omstandigheden.

‘Door de aanhoudende recessie mocht Kok & De Bruin steeds minder gasten verwelkomen’, laat Jouke de Bruin in een verklaring weten. ‘Omdat voor de nabije toekomst geen verbetering in de gastenaantallen te verwachten is, heb ik moeten besluiten te stoppen.’

Restaurant Kok & De Bruin was bijna acht jaar open en werd gestart door Jouke de Bruin en Jeroen Kok. Laatstgenoemde verliet het bedrijf in 2010 voor een avontuur in het buitenland. De naam van het restaurant bleef ongewijzigd.

Kok & De Bruin is aangesloten bij Jeunes Restaurateurs d’Europe. In het restaurant was plaats voor 35 gasten, en er was een besloten ruimte voor nog eens 20 personen. De keuken was klassiek Frans met moderne accenten en er werd veelal gebruik gemaakt van regionale producten.

Jouke de Bruin gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging in de horeca.

Reageer op dit artikel