nieuws

JRE verliest drie leden

Restaurant

Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) neemt dit jaar afscheid van drie leden. Twee nieuwe restaurants zijn toegelaten tot de vereniging. Ook heeft de club een nieuwe voorzitter.

JRE verliest drie leden

De restaurants die in 2011 afscheid nemen van JRE zijn de restaurants Altmann en Het Tuynhuys in Amsterdam en Chalet Brakkestein in Nijmegen.

Chalet Brakkestein

De eerste twee zaken zijn verkocht of hebben afgelopen periode een nieuwe eigenaar gekregen en zijn derhalve lid-af, zo laat JRE weten. Chalet Brakkestein in Nijmegen behoorde al een aantal jaren tot de groep van leden boven de 45 jaar, de Table d’Honneur, en heeft nu besloten het lidmaatschap te beëindigen.

Arne Altmann heeft zijn restaurant in december 2010 verkocht. Hij gaat zich volledig richten op de Franse broodformule Le Pain Quotidien die hij in 2009 naar Nederland haalde. In het pand aan de Amsteldijk komt een vestiging van Kosebasi, een franchiseketen van Turkse restaurants. Dit laat franchisenemer F.Kanalan desgevraagd weten. Kanalan wil in maart 2011 zijn deuren openen.

Nieuwe leden

Restaurant Bretelli in Weert en collega Davanti in Valkenburg zijn toegetreden tot JRE. De club kent per 1 januari 2011 tevens een nieuwe voorzitter; Patrick van Zuiden vindt in Lex Gasseling van restaurant Fris uit Haarlem zijn opvolger. Tot de Table d’Honneur zijn Die Heere Sewentien in Rosmalen en Hostellerie Vangaelen in Heeze toegetreden.

Savarin

Het totaal aantal leden van Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) komt hiermee op 33. Davanti van Charles Otten en Kim Boves en restaurant Bretelli van Jan en Patricia Marrees treden op 21 februari officieel toe. De inauguratie vindt plaats bij Savarin in Rijswijk. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de nieuwe ledengids uitgereikt.

Reageer op dit artikel