nieuws

JRE volgt Cees Helder op bij KLM

Restaurant

Restaurantorganisatie Jeunes Restaurateurs D’Europe (JRE) gaat nauw samenwerken met KLM. JRE tekent een driejarige contract met KLM en start vanaf juni met het maken van maaltijden voor reizigers die business class vliegen. JRE volgt hiermee Cees Helder op.

JRE volgt Cees Helder op bij KLM

Vanaf juni bedenken vier leden van de restaurantclub de menu’s voor alle intercontinentale vluchten van KLM vanaf Amsterdam. De chefs van de vier geselecteerde leden mogen elk drie maanden lang menu’s samenstellen en medewerkers van de KLM-catering instrueren bij het maken van de maaltijden.

Evalueren

De bedrijven die in het eerste jaar aan bod komen zijn Hoog Holten in Holten, Molen De Jonge Dikkert in Amstelveen, Savarin in Rijswijk en ’t Wolhuys in Zwolle. Het contract met KLM wordt ergens begin 2006 getekend. Het gaat om een driejarige verbintenis. Na één jaar wordt geëvalueerd.

‘We zijn benaderd door KLM’, vertelt Jeunes-voorzitter Eugène van Angelbeek, eigenaar van Molen De Jonge Dikkert. ‘Ze zochten een opvolger voor Cees Helder, die nu maaltijden bedenkt voor de luchtvaartmaatschappij. Het gaat om ongeveer 1200 maaltijden per dag. Het is mooie een uitdaging voor onze vereniging. In de vliegtuigen komen onze gidsen te liggen ter promotie van JRE.’

Imago verbeteren

Vliegtuigmaatschappijen roepen steeds vaker de hulp in van professionals uit de horecabranche. Zo adviseert de Spaanse topkok Ferran Adria de Spaanse maatschappij Iberia en werkt Martin Kruithof van De Lindenhof in Giethoorn nauw samen met Malaysia Airlines. Cees Helder bemoeit zich dus momenteel met KLM-maaltijden en wordt opgevolgd door leden van JRE. ‘Expertise op de grond verbetert het imago van maaltijden in de lucht’, zo weet Van Angelbeek.

Jeunes Restaurants D’Europe is een internationaal samenwerkingsverband van restaurants ‘met talent en passie’. Van Angelbeek: ‘Zeg maar een club van jonge honden die grensoverschreidend te werk gaat. De club telt in ons land zo’n 25 leden.

Reageer op dit artikel