nieuws

Jubileumdiner voor Paul van de Bunt van De Leuf**

Restaurant

Tweesterrenchef Paul van de Bunt zit 35 jaar in het vak. De chef van De Leuf in Ubachsberg vierde dit met een speciaal jubileumdiner met diverse champagnes en bereidingen met kaviaar. Onno Hoes – de burgemeester van Maastricht en zijn partner Albert Verlinden mochten genieten van dit speciale menu.

Jubileumdiner voor Paul van de Bunt van De Leuf**

Van de Bunt was 23 jaar toen hij in 1976 zijn carrière als patron-cuisinier begon. In het centrum van Haarlem kocht hij een cafeetje van veertig vierkante meter dat eerder dienst had gedaan als bordeel. Hij startte er zijn eerste restaurant: Le Chat Noir.

‘Het was niet meer dan een barretje met wat tafeltjes eromheen. Ik serveerde een sateetje met een glaasje wijn of een biertje. Pa na een jaar begon ik met m’n eerste menukaart,’ zegt Van de Bunt over zijn start als horecaondernemer.

Een paar jaar later kocht hij een tweede restaurant in Haarlem, De Eetkamer van Haarlem. Later verkocht hij beide zaken zijn woning om naar zijn huidige locatie, Ubachsberg in Zuid-Limburg, te verkassen. ‘Ik wilde rust en ruimte om verder te werken aan mijn droom: de culinaire top halen.’

Twintig jaar na zijn start als ondernemer volgde zijn eerste Michelinster, in 1996. In november 2007 volgde de tweede ster. In 2009 presenteerden Paul en Sandra van de Bunt hun boek Reis naar de Sterren. Ze doen daarin verslag van hun bezoeken aan de 54 driesterren-restaurants van Europa. Paul van de Bunt bezocht in 14 maanden tijd alle 54 driesterrenrestaurants in Europa. De kosten voor het onder meer het reizen, overnachten, eten en drinken schatte de chef op zo’n 50.000 euro.

Van de Bunt maakte voor zijn jubileumdiner diverse bereidingen met kaviaar die vergezeld gingen van verschillende Krug-champagnes. Het diner vond plaats op 11 oktober.

Reageer op dit artikel