nieuws

Kaatje is klimaatneutraal

Restaurant

Restaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl is vanaf deze maand volledig klimaatneutraal. Al het verbruik van gas, elektriciteit en de uitstoot van uitlaatgassen van auto’s wordt afgenomen van een klimaatvriendelijke energieleverancier.

Kaatje is klimaatneutraal

Kaatje is hiermee volgens eigen zeggen een van de eerste restaurants in ons land. ‘We zijn overgestapt op Greenchoice omdat het iets is van deze tijd. We willen verantwoording nemen, daarom zijn we overgestapt op groen gas en elektriciteit’, aldus mede-eigenaar Harald Hovenkamp, die wijst op het belang van het uitvoeren van een test.

Greenchoice levert duurzame energie opgewekt uit natuurlijke bronnen, wind, water, zon en verbranding van biomassa. Daarnaast werkt Greenchoice met een zogeheten bosspaarplan, waarbij CO2-uitstoot wordt gecompenseerd in de vorm van boomaanplant.

Hovenkamp: ‘De elektriciteit is iets goedkoper, gas nagenoeg gelijk. Voor de uitstoot van onze auto’s betalen we op jaarbasis zo’n zeventig euro meer. Al met al is Greenchoise iets duurder, maar het dient een goed doel. We zijn trots om dit als een van de eerste restaurants in ons land te realiseren’.

Zie ook

Reageer op dit artikel