nieuws

Kalender met visseizoenen voor koks

Restaurant

Koks in Nederland kunnen gratis de ‘vis & seizoenen’ kalender krijgen. Op deze kalender kun je zien wanneer welke vis op z’n best is en wanneer deze het best op de menukaart kan worden gezet.

Kalender met visseizoenen voor koks

De kalender is een initiatief van het Nederlands Visbureau en Koninklijke Horeca Nederland. Door de levenscyclus van de vissoorten te respecteren, kan de horeca bijdragen aan het beheer van de visstanden.

Op de vernieuwde uitgave zijn ook alle vissoorten afgebeeld om het herkennen van de vissen te vergemakkelijken. De kalender kan worden gedownload via www.visbureau.nl. Leden van KHN kunnen de kalender gratis aanvragen.

Vis hoeft niet te verdwijnen van de kaart. ‘Het hele jaar door kan vis op de kaart staan, maar niet elke vis op elk moment’, aldus Lodewijk van der Grinten, directeur van Koninklijke Horeca Nederland.

De eerste kalender is uitgereikt aan Reitse Spanninga, tv kok bij Omroep Friesland en Jan Gerard van der Wal, vicevoorzitter van de sector restaurants van KHN.

Reageer op dit artikel