nieuws

Kalender vol Iers vleesrecepten

Restaurant

De Irish Food Board heeft voor 2008 een kalender uitgebracht met recepten van 12 topchefs onder het motto ‘Proef de seizoenen’. Alle deelnemende koks zijn lid van de Chef’s Irish Beef Club. Zij promoten het gebruik van Iers vlees. Op de Horecava wordt de kalender gratis uitgedeeld op de stand van Irish Food Board op de wereld ‘Markt’.

Kalender vol Iers vleesrecepten

Elke maand heeft een chef een gerecht bereid met Iers vlees. De gerechten zijn aangepast aan het seizoen. ,,Ze zijn eigenlijk bedoeld voor consumenten maar ook geschikt voor chefs die met Iers vlees willen werken’’, laat een woordvoerster van de Irish Food Board weten.

Marcel van Zomeren van restaurant In den Rustwat in Rotterdam, is een van de chefs die aan de kalender heeft meegewerkt. Op maandag was hij op de Horecava om twee gerechtjes te bereiden voor bezoekers. ,,Ik werk graag met dit vlees omdat het betrouwbaar is. Het is altijd verkrijgbaar en van constante kwaliteit’’, vertelde de Rotterdamse chef. Hij zette zijn publiek gerookt vlees met ganzenlever en zwezerik voor en een runderlende met morilles, kruidenpaddenstoelen en madeirajus.

Op woensdag 9 januari zal Andrès Delpeut van de HME Group in Amsterdam een kookdemonstratie met Iers vlees geven. Deze vindt plaats om 11.30 uur op de wereld ‘Markt’.

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Reageer op dit artikel