nieuws

Kalfssukade op Palazzo-menu Cees Helder

Restaurant

Cees Helder maakt vanaf 4 november zijn debuut als chef-kok van Palazzo Rotterdam. Vanaf dat moment strijkt de dinershow neer op het parkeerterrein van Ahoy. De oud-eigenaar van sterzaak Parkheuvel in Rotterdam serveert er een viergangenmenu met onder meer gebraisseerde kalfssukade.

Kalfssukade op Palazzo-menu Cees Helder

Als voorgerecht staat er een tompouce van gerookte zalm en pastinaak met een salade van gerookte paling en zoetzure komkommer op de kaart. Tussengerecht is gepekelde kabeljauw, tomatencompote, chablissaus, courgette en basilicumolie.

De eerste driesterrenchef van Nederland serveert als hoofdgerecht gebraisseerde kalfssukade met paddenstoelen, jonge worteltjes, ui en groene kruiden. Het nagerecht bestaat uit panna cotta, kersen met gekonfijte citrusschillen en limoentaart met Italiaans schuim.

320 couverts

Palazzo Rotterdam heeft 320 zitplaatsen. De prijs voor de beste plaatsen, de binnenring, variëren van 129 euro tot 149 euro (show én diner). Een aanvullend wijnarrangement, samengesteld door Harold Hamersma is er vanaf 40 euro.

Palazzo Amsterdam

Dit jaar gaan Palazzo Amsterdam en Rotterdam tegelijk draaien; Amsterdam onder leiding van Kranenborg gaat iets eerder van start, namelijk op 20 oktober. Hij serveert als hoofdgerecht Ierse runderentrecote ‘Yakitori’ stijl met Japanse rijst en een eigen jus.

Reageer op dit artikel