nieuws

Kans op stage bij Spaanse topkok Martín Berasategui

Restaurant

Nederlandse koks met een culinaire opleiding en handigheid met sociale media maken kans op een stage van een half jaar in de keuken van de Spaanse topkok Martín Berasategui. Het gaat om twee volledig verzorgde stageplaatsen van zes maanden in de keuken van het Baskische driesterrenrestaurant.

Kans op stage bij Spaanse topkok Martín Berasategui

Sinds enkele jaren werkt Martín Berasategui samen met keukenleverancier Sammic. Maar tot dusver kwamen alleen koks uit de VS door de samenwerking in aanmerking voor een stageplaats bij Berasategui. Daar komt nu verandering in.

Nederlandse koks die culinair onderlegd en opgeleid zijn, maar vooral passie voor koken hebben, kunnen zicht melden bij Arno Ravestein van Sammic. Zij maken kans op een selectieronde. In november worden de twee winnaars bekendgemaakt. De stage start begin volgend jaar.

De twee uiteindelijke ‘stagekokers’ draaien gewoon mee in de keuken van Berasategui. Daarnaast worden ze geacht om hun ervaringen bij te houden op blogs en sociale media. Verder moeten ze enkele malen de kookapparatuur van Sammic testen.

Reageer op dit artikel