nieuws

Kasteel Spangen per direct dicht

Restaurant

De ambitieuze eetgelegenheid Brasserie Kasteel Spangen in Rotterdam is dicht. Een valse start en economisch tegenwind zijn volgens de eigenaren de oorzaak van de sluiting van het restaurant. Spangen had een Bib Gourmand in de Michelingids en eigenaar Alex Klein werd vorig jaar door GaultMillau nog uitgeroepen tot ‘Gastheer van het Jaar’.

Kasteel Spangen per direct dicht

Alex Klein en chef-kok Rik Simonis laten weten met veel pijn in het hart de deuren van de luxe eetgelegenheid in het Sparta-stadion noodgedwongen te moeten sluiten.

De valse start bij de opening eind 2005, waarbij de toegezegde vergunning toch niet rond bleek te zijn waardoor pas in februari 2006 kon worden gestart en de langdurige economische crisis liggen ten grondstand aan dit droevige nieuws, zo laten Klein en Simonis in een e-mail weten.

Klein en Simonis danken leveranciers, gasten en personeel voor het vertrouwen de afgelopen jaren. Wat eigenaar Klein en chef-kok Simonis gaan doen, is niet bekend.

Alex Klein werd in oktober 2009 nog uitgeroepen tot ‘Gastheer van het Jaar 2010’ door restaurantgids GaultMillau.

Reageer op dit artikel