nieuws

Kasteel Withof heropent met nieuwe topchef

Restaurant

Kasteel Withof in het Belgische Brasschaat heropent de deuren. Het kasteel heeft afscheid genomen van de hotelkamers en gaat verder met alleen een restaurant. Het kasteel, voorheen in het bezit was van een Michelinster, zet met het nieuwe concept in op gastronomie met betaalbare prijzen.

Kasteel Withof heropent met nieuwe topchef

De Nederlandse eigenaar, Cees den Braven, sloot het kasteeel in mei 2009 omdat de kosten te hoog opliepen. Aanvankelijk zette hij het domein te koop, maar hij gaat het nu toch nog een keer proberen. ‘Hij veranderde op het laatste moment van gedachten om zijn gastronomische droom om zelf een restaurant uit te baten, toch nog een kans te geven’, meldt een persverklaring.

Franse sterzaken

Dat de ambities nog steeds hoog liggen, blijkt uit de nieuwe keukenleiding: de Franse chef Jean-Paul Cudennec. Hij was onder meer souschef bij driesterrenzaak Hotel Le Bristol in Parijs.Daarnaast werkte hij bij Les Jardins de l’Opera** in Toulouse, Gérard Besson** in Parijs en Hotel Warwick**, ook in Parijs.

Cudennec wordt ondersteund door Chris van der Auwera, eigenaar van het voormalig restaurant De Kruidtuin in Essen.Hij werkte meer dan tien jaar als chef-kok in het bedrijf van Cees den Braven in Nederland, Den Braven Sealants in Oosterhout.

Withof praat nu over ‘gastronomie van hoog niveau tegen betaalbare prijzen.’ General Manager van de locatie wordt Hedi Oussaifi.

Geen hotel meer

Het kasteel heeft een grootschalige verbouwing ondergaan. Dineren kan nu op de plek waar voorheen lounge en bar waren, Waar voorheen het restaurant was kan nu worden gefeest. Op de bovenverdieping waar de hotelkamers zich bevonden, zijn ruimte gemaakt voor meetings en seminars.

Reageer op dit artikel