nieuws

Kerstdiner het duurst in Amsterdam

Restaurant

Amsterdamse restaurants vragen het meest voor een kerstdiner. Een vijfgangenmenu kost in de hoofdstad gemiddeld 60,66 euro. In Groningen zijn de restaurants het goedkoopst.

Kerstdiner het duurst in Amsterdam

Het goedkoopst eet men dus in Groningen. Daar kost een kerstmenu gemiddeld 46,38 euro, ofwel 15 euro goedkoper. Dit blijkt uit het kerstonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

Gemiddeld betaalt de restaurantbezoeker in Nederland voor een vijfgangen kerstdiner 55,12 euro. Den Haag, dat zich de laatste jaren steeds meer profileert als culinaire stad, eindigt op de tweede plaats met een gemiddelde prijs van 59,43 euro voor een vijfgangenmenu.

Relatief duur

Ook Breda, dat op de tweede plaats eindigde in een onderzoek naar de meest gastvrije stad, is relatief duur en staat op de derde plaats met 58,54 euro.

Haarlem, de meest gastvrije stad van Nederland, blijkt ook niet goedkoop. Een kerstdiner kost hier gemiddeld 58,37 euro, waarmee Haarlem de vierde plek bezet. In het zuidelijker gelegen ‘Bourgondische’ Den Bosch betaalt men voor een kerstdiner een gemiddelde prijs van iets meer dan 55 euro.

Kerstmenu’s

Van de vier grote steden is Utrecht het goedkoopst met een prijs van 54,61 euro. Daarmee staat Utrecht op de veertiende plek in het onderzoek. Rotterdam eindigt op de zesde plaats met 57,11 euro voor een diner van vijf gerechten.

Het adviesbureau vergeleek in het onderzoek de kerstmenu’s van ruim driehonderd restaurants in de 21 grootste steden van Nederland.

Reageer op dit artikel