nieuws

KHN juicht ‘boetes’ bij niet leeg eten bord toe

Restaurant

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) juicht het idee toe om restaurantgasten te ‘beboeten’ met een bon van 10 eurocent, als zij hun bord niet leeg eten.

KHN juicht ‘boetes’ bij niet leeg eten bord toe

Alle initiatieven voor het goede doel dragen we een warm hart toe. Zeker als het op vrijwillige basis gebeurt. Een boete vind ik dan ook zwaar uitgedrukt, ik zou eerder spreken van een maatschappelijke bijdrage’, zei een woordvoerder van KHN woensdag.

Het idee om klanten te ‘beboeten’ komt van een medeoprichter van een Rotterdamse liefdadigheidsorganisatie. Het geld komt ten goede aan een project in het Afrikaanse Sierra Leone. Van 10 eurocent kan iemand in het straatarme land een dag eten. Mensen die hun bord niet leegeten en de boete niet willen betalen, mogen de bon weigeren.

Reageer op dit artikel