nieuws

Kikkerbillen blijven op menu

Restaurant

Kikkerbillen hoeven in Nederland niet van het menu te worden geschrapt. Dat blijkt uit het antwoord van minister Verburg vragen van de Partij voor de Dieren. Die wilde een verbod op de handel in en import van kikkervlees.

Kikkerbillen blijven op menu

Volgens de minister is de handel van kikkervlees voldoende gereguleerd. De meeste gevangen kikkers voor culinaire doeleinden komen uit Bulgarije, Roemenië, Taiwan, Vietnam en Indonesië.

De grote importeurs van kikkerbillen zijn de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Spanje, België, Luxemburg, Japan en Singapore.

De in Nederland inheemse kikkersoorten, namelijk de meerkikker, de bruine kikker en de bastaard- kikker, mogen niet voor culinaire doeleinden worden gebruikt. Voor de tijgerkikker (Hoplobatrachus tigerinus) is na 2005 voor Nederland geen invoervergunning meer verleend. Voor de stierkikker geldt dat invoer in de gehele Europese Unie niet is toegestaan, meldt de minister.

Reageer op dit artikel