nieuws

Kleine wijnimporteurs houden gratis proeverij

Restaurant

Er wordt naar eigen zeggen voor het eerst in ons land een proeverij gehouden door de ruim vijftig kleinste wijnimporteurs van Nederland. Horecaondernemers mogen de proeverij op 12 april gratis bezoeken.

Kleine wijnimporteurs houden gratis proeverij

De proeverij ‘Grootse wijnen, kleine importeurs’ vindt op 12 april plaats in het Groothandelsgebouw nabij het Centraal Station. 54 Kleine importeurs bieden ruim vijfhonderd wijnen aan om te proeven.

De proeverij kwam tot stand na contacten tussen de importeurs op sociale netwerken op internet. ‘ Via sociale media, zoals LinkedIn, was het mogelijk om contact te krijgen met deze kleinschalige ondernemers en ze te interesseren voor een bijzonder, gezamenlijk proefevenement’, aldus initiatief Andre Sauerbier.

Volgens Sauerbier gaat het om unieke wijnen die op beperkte schaal verkrijgbaar zijn. Sauerbier: ‘ Door de kleine schaal van de kleine wijnimporteurs, meestal zijn het eenmanszaken met minder dan 50.000 flessen import, kan de importeur bovendien veel persoonlijke service leveren’.

De toegang van het tweedaagse evenement bedraagt 17,50 euro. Horecaondernemers kunnen op maandag 12 april gratis naar binnen. De proeverij is van 12.00 tot 17.30 uur.

Reageer op dit artikel