nieuws

Klerks plaatst zich voor Lyon

Restaurant

Wim Klerks heeft zich geplaatst voor de grote finale om de Bocuse d’Or in het Franse Lyon begin volgend jaar. In Noorwegen wist de Nederlandse kok zich met een zevende plaats te kwalificeren. Thuisland Noorwegen won met chef-kok Geir Skeie de Europese titel.

Klerks plaatst zich voor Lyon

Achter Noorwegen eindigde Denemarken met Jasper Kure als tweede. Brons was voor de Zweedse kok Jonas Lundgren.

Naast Nederland, Noorwegen, Zweden en Denemarken wisten ook Zwitserland, Finland, IJsland, Tjechië, Estland, Groot-Brittannië en Luxemburg zich te kwalificeren. De grote finale in het Franse Lyon vindt plaats op 27 en 28 januari 2009.

‘Na tien jaar gaan we eindelijk weer naar Lyon’, aldus een opgewekte Wim Klerks na het behalen van een zevende plaats.

TIP:

Neem ook eens een kijkje in ons Bocuse d’Or weblog

Reageer op dit artikel