nieuws

KLM naar België bij ‘gebrek’ aan Nederlandse toppers

Restaurant

Diverse Nederlandse topkoks gingen driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve in Kruishoutem voor in de samenwerking met KLM. De luchtvaartmaatschappij kwam bij de Belg terecht, omdat er niet meer Nederlanders in de ranglijst van de vijftig beste restaurants staan.

KLM naar België bij ‘gebrek’ aan Nederlandse toppers

Dat vertelt Marjolein de Nood, productmanager KLM businessclass, in het Financieele Dagblad. Het restaurant van Goossens staat op plaats vijftien in de S. Pellegrino World’s Best 50.

De Nederlandse driesterrenchefs Sergio Herman (Oud Sluis, plek 17) en Jonnie Boer (De Librije, 46) en Margo Jansse (Le Quartier Française in Zuid-Afrika, 36) gingen hun Belgische collega onder andere voor.

De deal vindt plaats met gesloten beurzen. Behalve smaak- moet ook sprake zijn van merkbeleving. De receptuur is van Goossens, de maaltijden worden gemaakt bij Marfo Food in Lelystad en KLM Catering Services op Schiphol.

Een van de producten die aan boord niet worden geserveerd, is fazant. ‘Daarin kunnen kogeltjes zitten’, aldus De Nood in het artikel. Verder krijgen de gasten in de World Business Class ook geen graten of botten, foie gras, orgaanvlees, rauwe vis, konijn en kalfswang.

De maaltijden wisselen de komende tien maanden iedere maand en worden geserveerd aan passagiers die World Business Class vliegen. Ook passagiers uit Economy Class kunnen tegen betaling van de gerechten genieten.

Reageer op dit artikel