nieuws

Koetshuis Schuttersveld stopt

Restaurant

Toprestaurant Het Koetshuis Schuttersveld in Enschede stopt. Eigenaar Fred Böhnke houdt het eind februari voor gezien, om zo een faillissement voor te zijn. De kredietcrisis en het rookverbod zijn volgens Böhnke de reden van de noodgedwongen beëindiging van het restaurant.

Koetshuis Schuttersveld stopt

Dat laat Böhnke weten in de regionale krant TCTubantia. Het stopzetten van Het Koetshuis Schuttersveld, in restaurantgids Lekker op plaats 39, betekent dat de negen medewerkers van het restaurant op zoek moeten naar een andere baan.

De 67-jarige Böhnke laat in de regionale pers weten dat de kredietcrisis en het rookverbod de oorzaak zijn van teruglopende omzetten met stopzetting tot gevolg. ‘Ook speelt mee dat de afgelopen jaren een aantal grote bedrijven uit Enschede naar elders zijn verhuisd of is opgehouden te bestaan. De bank adviseerde me om te stoppen. Anders was ik failliet gegaan’, aldus Böhmke.

Restaurant Het Koetshuis Schuttersveld had van 1987 tot en met 2001 een felbegeerde Michelinster. In de jongste editie van Lekker wordt het restaurant omschreven als ‘veruit het beste restaurant van Enschede en omgeving’.

Het bericht over de stopzetting van een toprestaurant volgt nog geen week na de sluiting van een ander voormalig toprestaurant in het oosten van het land. Vorige week kwam naar buiten dat restaurant De Beukenhorst in Winterswijk per 1 januari de deuren definitief heeft gesloten.

Reageer op dit artikel