nieuws

Koffieconcept Cox & Co wordt restaurant

Restaurant

Het Schnitzelparadies in het Outlet Centre in Roermond krijgt een nieuwe buurman. Cox & Co, exploitant van beide panden, gaat het Cup & Cino Coffee House ombouwen tot een pannenkoeken- en steakrestaurant. ‘De vestiging van de Duitse koffieformule zijn we twee jaar geleden gestart, maar heeft te weinig stopkracht en kost veel geld’, aldus directeur Wim Cox.

Koffieconcept Cox & Co wordt restaurant

De formuleaanpassing is mede ingegeven door het succes van het Schnitzelparadies, dat vorig jaar de deuren opende in het Limburgse outletcentrum. Cox & Co, nummer 85 in de Misset Horeca Top 100 van Grootste Bedrijven, nam afscheid van de New York Pizza die er was gevestigd en dat leidde volgens directeur Wim Cox tot een verdrievoudiging van de omzet.

Met pannenkoeken en steaks hoopt de directeur de stopkracht te vergroten en een verdubbeling van de omzet die hij nu haalt met Cup & Cino te realiseren. ‘Met de pannenkoeken denken we interessanter te zijn voor kinderen, ook en juist in combinatie met de aangrenzende bioscoop. De steaks zitten in het aanbod als tegenhanger van de schnitzels aan de overkant. ’

In Roermond opende Cox & Co zo’n 2,5 jaar geleden de eerste Nederlandse Cup & Cino-vestiging van de Duitse koffieformule. Wim Cox investeerde 450.000 euro en denkt nu 50.000 euro nodig te hebben voor de ombouw. ‘Een behoorlijk bedrag, maar ombouw is noodzakelijk.’

Cox & Co exploiteert zeven horecalocaties in en bij het Outlet Centre in Roermond. ‘Een gebied met een enorm potentieel’, aldus Wim Cox. ‘Bezoekers hebben een autorit van anderhalf uur over voor een bezoek, zo blijkt uit onderzoek. Dat is een gebied met 26 miljoen bewoners. Het overgrote deel van het winkelend publiek is Duits.’

Reageer op dit artikel