nieuws

Kok Klein Paardenburg ontsnapt aan dood

Restaurant

Een kok uit het keukenteam van restaurant Klein Paardenbrug in Ouderkerk aan de Amstel is donderdag in de storm aan de dood ontsnapt. Een boom viel op het schuurtje van het restaurant. Toen de boom viel was de kok in het schuurtje.

Kok Klein Paardenburg ontsnapt aan dood

‘De jongen kwam lijkbleek binnen gerend en vertelde me bevend het verhaal’, aldus chef-kok Martijn van Rhoon van restaurant Klein Paardenburg. ‘Toen we gingen kijken zagen we een grote tak van ruim anderhalve meter lang en ongeveer zestig kilo zwaar nog voor een gedeelte uit het dak steken’.

Stuk uit dak

Van Rhoon vervolgt: ‘Ook was er een stuk uit het dak geslagen. In het schuurtje staan onder andere de ijsmachine en een grote rookkast. De jongen was juist wat ijs aan het draaien voor de nieuwe kaart, toen de tak naar binnen kwam gevlogen en hem op een haar miste’.

Ondanks de penibele situatie en mede door het goed aflopen van het voorval, kan Van Rhoon achteraf nog luchtig terugkijken. ‘De schade valt mee, omdat het schuurtje toch al op de nominatie stond te worden gesloopt. Er is één voordeel. Nu komt er wel met spoed een nieuwe schuur voor de patisserie. Verder hebben we ook wat extra hout voor de open haard’.

Reageer op dit artikel