nieuws

Kok valt Smaakpolitie aan

Restaurant

Bas Vogel, kok van de Groningse tapaszaak Taberna Caldopenas, is een tegenaanval begonnen tegen het tv-programma de Smaakpolitie. De kok biedt op internet stickers te koop aan als reactie op de raamstickers die de Smaakpolitie uitreikt bij een goede keukencontrole.

Kok valt Smaakpolitie aan

‘Rob Geus (presentator en keurmeester van de Smaakpolitie, red.) maakt sensatietelevisie, heeft geen verstand van zaken en doet net alsof je in ieder Nederlands restaurant moet vrezen voor je leven. Onzin. Loop een willekeurige keuken in en ju zult zien dat de hygiëne goed is’, aldus Vogel in De Telegraaf.

Geus zelf is laaiend over de stickers, die Vogel op internet voor 6,50 euro te koop aanbiedt. ‘Hier word ik niet vrolijk van. Het is niet zomaar een sticker, het is een keurmerk dat je echt moet verdienen’, aldus Geus, die in zijn programma onaangekondigd restaurants bezoekt en de keuken inspecteert.

Enkele weken geleden berichtte vakkrant Snackkoerier over de Smaakpolitie in cafetaria’s. Het blijkt dat veel cafetariahouders niets moeten hebben van de werkwijze van Geus. De ondernemers klagen over intimidaties, het overdonderen van mensen en niet open staan voor andere onderzoeksmethodes. SBS, die het programma uitzendt, wuifde de kritiek van de hand.

Reageer op dit artikel