nieuws

Kok van ‘Herman zoekt Chef’ weg

Restaurant

Lars Litz, die via het tv-programma ‘Herman zoekt Chef’ een baan als chef-kok won in het nieuwe Amsterdamse restaurant Herrie, is al weer vertrokken. De afstand tussen zijn werk in Amsterdam en zijn woonadres nekte hem uiteindelijk, aldus Herman den Blijker.

Kok van ‘Herman zoekt Chef’ weg

Lutz heeft ongeveer twee maanden gewerkt in de nieuwste aanwinst van Den Blijker en zijn zakenpartner David Crouwel. Bedoeling was wel dat Lutz van Rotterdam richting Amsterdam zou verhuizen, maar het werd Hoek van Holland.

‘Als je vijftien tot zestien uur in de keuken werkt en dan nog naar huis moet rijden, ga je dat niet redden. Dat breekt je op. Hij heeft tenslotte een gezin met drie kinderen’, aldus Den Blijker.

Den Blijker benadrukt dat Litz een erg goeie kok was. ‘Kooktechnisch kwam hij goed uit de verf. Hij had de smaak in zijn bekkie en het was een goeie gozer. Ik zou zo weer een beroep op hem doen, maar hier werd hij steeds stiller en witter. Bij die jongens in de keuken werd het er ook niet echt duidelijker op. De chef kwam om 13.00 uur terwijl zij er al om 11.00 uur waren en dan ging hij ook nog vroeger weg. Toen zijn we toch maar even rond de tafel gaan zitten.’’

Volgens Den Blijker, die nog steeds achter de keuze staat om Litz destijds als winnaar uit te roepen, was hij niet teleurgesteld, maar eigenlijk opgelucht. Herman zoekt Chef is een kruising tussen een talentjacht en een verbouwingsprogramma. Den Blijker zocht samen met Crouwel naar een chef-kok voor het nieuwe restaurant. Na iedere uitzending vielen er een of twee kandidaten af.

Reageer op dit artikel