Koken als Kaatje (3) uitgebracht

Koken als Kaatje (3) uitgebracht

Sterrestaurant Kaatje heeft haar nieuwe kookboek gepresenteerd. Koken als Kaatje is uitgebracht omdat het restaurant in Blokzijl van Peter Postma en Harald Hovenkamp 35 jaar bestaat

Koken als Kaatje is het derde kookboek in de traditie van Kaatje uit het Overijsselse Blokzijl. ‘De stijl van Kaatje is nuchter. Drie smaken per gerecht, meer niet. Eerlijk is het uitgangspunt. De ingrediënten zijn vers en uit de streek.

Gasten weten deze perfecte eenvoud te waarderen. Koken als Kaatje bevat recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten aangevuld met veel basisrecepten,’aldus chef-kok Peter Postma en gastheer en sommelier Harald Hovenkamp.

Ieder gerecht is voorzien van een wijnadvies. Hiervoor is Bert van Beek, vinoloog en eigenaar van Wijnkoperij Mondovino in Zwolle, verantwoordelijk. ‘Ik heb samen met Harald Hovenkamp de wijnen zorgvuldig geselecteerd en uitgebreid toegelicht. Hierdoor wordt het mogelijk dat je thuis maakbare gerechten op Michelinster-niveau maakt en je je ook geen zorgen meer hoeft te maken over welke wijn je je bij welk gerecht moet serveren!’

Kaatje bij de Sluis is onlangs toegetreden tot de Alliance Gastronomique.

Bekijk deze collectie

Recepten

In deze collectie vind je recepten, samengesteld voor en door chef-koks. Van verleidelijke borrelhapjes tot smaakvolle lunchgerechten en terrasspecialiteiten. Ontdek de signatuurrecepten van gerenommeerde sterrenchefs en ontdek hun signatuurrecepturen.