nieuws

Koks blij met politieke ingreep bedreigde vissoorten

Restaurant

Verreweg de meeste chef-koks van toprestaurants in ons land willen bij de inkoop van vis het liefst alleen een keuze kunnen maken uit verantwoorde vissoorten. Ze vinden het prima dat de overheid regulerend optreedt, door de verkoop van bedreigde vissoorten te verbieden.

Koks blij met politieke ingreep bedreigde vissoorten

Dat meldt BijzondereRestaurants.nl na een beknopt, eigen onderzoek. Volgens de onderzoekers is de uitkomst bijzonder, omdat het woord betutteling al gauw valt wanneer de overheid regulerend optreedt. Nu vragen de koks juist om een politieke ingreep.

Tijdens de presentatie van de geactualiseerde VISwijzer van het Wereld Natuur Fonds reageerde minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hierop ontwijkend. ‘Dit soort dingen moet je niet als overheid gaan verbieden en dat zal ook erg moeilijk gaan buiten Brussel om. Het is een vrij ingewikkelde materie waar een eenvoudig antwoord als een verbod niet bij past’, meldt BijzondereRestaurants.nl

Uit het onderzoek blijkt verder dat 85 procent van de toprestaurants VISwijzer kent. De website www.goedevis.nl is met 58 procent minder bekend. Het grootste deel van de koks, 60 procent, zegt vis verantwoord in te kopen. Het resterende deel (30 procent) zegt zijn best te doen.

Reageer op dit artikel