nieuws

Koks gebruiken wokarm als asielargument

Restaurant

Het hebben van een wokarm is voor een aantal illegaal in Nederland verblijvende Chinezen gebruikt om medisch asiel aan te vragen. Veel van de illegale Chinezen werken volgens de vreemdelingenpolitie in restaurantkeukens.

Koks gebruiken wokarm als asielargument

De Chinezen die een wokarm als argument gebruiken om medisch asiel aan te vragen, hoopten zo uitzetting te voorkomen. Dat constateert de vreemdelingenpolitie van Groningen, meldt De Telegraaf.

Vorig jaar in april vroegen vanuit het niets 850 Chinezen asiel aan. Reden was een gerucht in de Chinese gemeenschap over een amnestieregeling. Veel asielzoekers bleken illegaal werkzaam te zijn in restaurantkeukens.

‘Sommige komen net uit de keuken, die hebben de bamislierten nog over de schoenen liggen. Medische gevallen gaan de artikel 64-procedure in. Dan moet je wel wat mankeren. Sommigen zeggen dat ze een wokarm hebben’, laat een agent van de vreemdelingenpolitie weten in De Telegraaf.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) laat in de ochtendkrant weten niet over aanwijzingen te beschikken dat grote groepen Chinezen een wokarm hebben gebruikt om uitwijzing te voorkomen.

Reageer op dit artikel