nieuws

Koks kunnen inschrijven voor Bocuse d’Or

Restaurant

De toonaangevende kookwedstrijd Bocuse d’Or kent in ons land een vernieuwde aanpak. Doel is om in 2009 deel te nemen aan het grote kampioenschap in het Franse Lyon. Koks die nog willen deelnemen, kunnen zich nog aanmelden.

Koks kunnen inschrijven voor Bocuse d’Or

Vorige maand is een stichting gestart die de wedstrijd rond de Franse kookgrootheid Paul Bocuse in ons land weer op de kaart moet zetten. Onder aanvoering van André van Doorn, Hein Willemsen en Peter Zandboer krijgt de Bocuse d’Or in ons land een weer smoel.

Doelstelling is om een Nederlands team te laten deelnemen aan de internationale finale in het Franse Lyon begin volgend jaar. Om dat te bereiken, moet eerst de Bocuse d’Or Europe in juli succesvol worden doorlopen. Deze wedstrijd vindt plaats in het Noorse Stavanger.

Aanmelden

De Nederlandse Bocuse d’Or vindt plaats op 26 februari. Plaats van handeling is De Rooi Pannen in Tilburg. Aan de wedstrijd kunnen acht team deelnemen. Aanmelden kan eenvoudig via een speciale pagina op www.bocusedornederland.nl.

De stichting Bocuse d’Or Nederland wordt ondersteund door enkele absolute toppers uit het kookvak. Zo hebben Jonnie Boer, Paul Fagel, Cees Helder, Sergio Herman, Robert Kranenborg, Cas Spijkers en Rudolph van Veen hun ambassadeursschap toegezegd.

Grote finale

De grote, internationale finale in Lyon vindt plaats op 27 en 28 januari. Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Zwitserland hebben zich al geplaatst. Mogelijk komt daar ook een Nederlands team bij.

Zie ook

Reageer op dit artikel