nieuws

Koksmuts-winnaar Poldervaart geïnspireerd door dochter

Restaurant

Marco Poldervaart is winnaar geworden van de prestigieuze kookwedstrijd om de Gouden Koksmut. De eigenaar van restaurant De Gastronoom in Harlingen werd tot grote hoogte gestuwd door de aanwezigheid van zijn dochter. Van het begin van de kookwedstrijd tot op het ereschavot werd Poldervaart begeleid door zijn dochter met spandoek.

Koksmuts-winnaar Poldervaart geïnspireerd door dochter

‘Papa Marco doe je best, want dan win je van de rest’. Het spandoek was de hele middag zichtbaar in de HorecavArena van het RAI-gebouw waar de wedstrijd om de Gouden Koksmuts werd gehouden.

Hartkloppingen
‘Natuurlijk zag ik gedurende de wedstrijd mijn dochter rondlopen met het spandoek. Het heeft absoluut geholpen. Ik stond met hartkloppingen te shaken op het podium. Het is een raar gevoel. Het zijn allemaal topdeelnemers’, aldus winnaar Poldervaart direct na afloop.

Wedstrijdkoken is voor Poldervaart geen onbekend fenomeen. ‘In de jaren 80 won ik de wedstrijd Nederlands Beste Toeristenmenu. Mijn toenmalige docent maande me om mee te doen met de Gouden Koksmuts. Vorig jaar werd ik derde. Nu ben ik de winnaar. Een droom komt uit.’

Wereldkaart
Tweede bij de wedstrijd werd Henri Brouwers, de kersverse chef-kok van restaurant De Riddershoeve in Berkel en Enschot. Tot voor kort werkte Brouwers voor Prise D’eau in Tilburg. Derde werd ‘wedstrijdveteraan’ Waldrik Kremer van Arjan van Dijk uit Oosterhout.

Volgens juryvoorzitter Wynand Vogel werd er dit jaar op bijzonder hoog niveau gekookt. Vogel sprak zelfs van ‘schotels van internationale klasse’. Jurylid Cees Helder meldde vooraf dat de winnaar zichzelf gastronomisch gezien op de wereldkaart zet. Marco Poldervaart staat dus niet alleen op een spandoek, maar ook op de gastronomische wereldkaart.

Reageer op dit artikel