nieuws

Kookopdracht Ron Blaauw bij Champions League

Restaurant

Ron Blaauw heeft een bijzondere kookopdracht binnengehaald tijdens de Champions League-wedstrijden van Ajax tegen Real Madrid, AC Milan en het Franse AJ Auxerre. De eigenaar van tweesterrenrestaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel spreekt van een topopdracht.

Kookopdracht Ron Blaauw bij Champions League

Ron Blaauw gaat op wedstrijddagen van Ajax de lunch verzorgen voor bestuursleden van Ajax en de tegenstander van Ajax, en andere bijzondere genodigden. Dat vindt plaats in de Koninklijke Loge van de Arena. Het gaat om zo’n dertig personen per lunch.

‘De menu’s willen we aanpassen aan de landen van de tegenstander’, aldus Blaauw. Ajax speelt het komende seizoen Champions League-duels tegen Real Madrid uit Spanje, AC Milan uit Italië en AJ Auxerre uit Frankrijk.

Blaauw spreekt van een bijzondere opdracht. ‘Ik doe veel voor Ajax. De contacten zijn erg goed. De voorzitter en penningmeester zijn vrienden van mij en ik ben een echte Ajax-fan. We werken met de catering al geruime tijd samen en zo is deze opdracht eruit gekomen’.

Eerder dit seizoen kookte Blaauw tijdens de wedstrijd tussen Ajax en het Belgische Anderlecht in de voorronde voor de Champions League. ‘De contacten met Anderlecht zijn zo goed dat we daar ook iets gaan doen. Voetbal, entertainment en koken vind ik een leuke combinatie. Zondag gaan we ook weer het een en ander doen rond de wedstrijd tegen Willem II’.

Reageer op dit artikel