nieuws

‘Kooktechniek van Nederlands Bocuse-team is anders

Restaurant

Een van de kooktechnieken die het Nederlandse Bocuse d’Or-team gebruikt vandaag op 25 januari, sprong in het oog. Tijdens het voorstellen van de teams gingen de presentatoren in op deze ‘andere’ techniek.

‘Kooktechniek van Nederlands Bocuse-team is anders

‘Wat de Nederlanders doen met de zeeduivel is anders’, kondigde een van de presentatoren aan. Deelnemer Marco Poldervaart en zijn commis Jan Smink koken de zeeduivel niet maar garen hem eerst ongeveer 45 minuten op 47 graden. Ook de lam wordt op lage temperatuur gegaard. Daarna gaat de lam nog even de pan in. De methode van ‘Slow cooking’, wekte de interesse van het presenatieteam dat een rondgang maakt langs de twaalf kandidaten van eerste wedstrijddag van Bocuse d’Or 2011 in Lyon.

De zeeduivel wordt door Poldervaart verwerkt in een rouleau. Naast deze vis moet hij vandaag Schots lamsvlees bereiden. In vijf uur tijd moeten er twee schalen en vier borden worden bereid. Om 14.40 uur moet Poldervaart zijn visgerecht klaar hebben. De vleesschotel dient om 15.15 uur klaar te staan.

Naast Poldervaart en Smink, bestaat het Nederlandse team uit coach Leendert Klaassens en teamcaptain André van Doorn. De teamcaptain is jurylid en is ingedeeld bij de vleesjury.

Naast Nederland koken vandaag Indonesië, Argentinië, Polen, IJsland, België, China, Guatamala, Finland, Frankrijk, Australië en Japan. Morgen, 26 januari, is het de beurt aan Zweden, Uruguay, Denemarken, Canada, Duitsland, Zwitserland, Engeland, USA, Italië, Maleisië, Spanje en Noorwegen.

Woensdag 26 januari rond 18 uur wordt de uitslag bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel