Kranenborg bespeurt nieuwe eettrend

Kranenborg bespeurt nieuwe eettrend

Topkok Robert Kranenborg van sterrestaurant Le Cirque in Scheveningen heeft een nieuwe trend ontdekt in restaurantland. Het gaat om gasten die de zakenlunch verschuiven naar een later tijdstip, om zo de fileproblematiek te ontwijken.

Het ‘filevrijconcept’ is ontstaan door de aanbouw van een serre bij Le Cirque (M*L38GM16). ‘Die serre was nodig omdat ik vóór acht uur ’s avonds, in verband met de theaterdiners-combinatie, geen plaats had voor à la carte gasten. Wat zie je nu? Zakenlui komen om 16.30 uur, slaan hun zakenlunch over, eten lekker en kunnen om 20.00 uur zonder fileproblemen naar huis’, aldus Kranenborg op Bouillonmagazine.nl.

Menurestaurant

Kranenborg vervolgt: ‘Prachtig toch? Had ik dat niet voor elkaar gekregen, dan was ik menurestaurant geworden met twee services. Een van 17.00 tot 21.00 uur en een van 21.00 tot 24.00 uur. Dat zou heel Nederland moeten doen. Kijk naar Joop Braakhekke. Hij is een van de weinige die goed geld verdient met zijn restaurant, neem dat maar van mij aan’.

Jaardiner

Een van Nederlands bekendste koks deed zijn uitspraken tijdens het jaardiner van Les Patrons Cuisinier. Dat werd dit jaar in zijn restaurant Le Cirque gehouden. Bij die bijeenkomst werd Erik van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam geïnaugureerd als nieuw lid van de restaurantorganisatie.

Kranenborg bespeurt nieuwe eettrend