nieuws

Kritiek op keuken Château Neercanne

Restaurant

De sterrenkeuken van Château Neercanne in Maastricht krijgt er flink van langs in De Telegraaf. Tussen de doorgaans positieve berichten in het Stan Huygens Journaal, staat donderdag 22 juni een venijnig bericht over de keuken van de zaak van Camille Oostwegel.

Kritiek op keuken Château Neercanne

Zo mooi als Neercanne is, zo teleurstellend is het gesteld met het eten uit de sterrenkeuken de laatste tijd, zo schrijft het Stan Huygens Journaal. ‘Doorgekookte groentes, flauwe gebakken gamba’s, asperges zonder smaak. En rundercarpaccio met wat op het bord neergevallen sla. Heel jammer! Je zou wat meer ambitie en elan verwachten. En ik ben niet de enige die dit zonde vindt. Wat is hier misgegaan?’

Aanleiding voor de zware kritiek op het met één Michelinster bekroonde bedrijf is de vijfde editie van de Chapeau Sterrenlunch op het terras van het Limburgse Château Neercanne. Zo’n vijfhonderd gasten bezochten het evenement. Veel topkoks uit binnen- en buitenland waren van de partij, waaronder Hans van Wolde, Toine Hermsen en Otto Nijenhuis. Het evenement in de buitenlucht werd lastig gevallen door een fikse regenbui, waarbij de kasteelkelders als alternatief werden gebruikt.

Reageer op dit artikel