nieuws

Kritiek op werkwijze Matt Skinner

Restaurant

Wijnschrijver en sommelier Matt Skinner, bekend van Jamie Olivers Fifteen restaurants, krijgt er stevig van langs vanwege zijn nieuwste wijngids The Juice 2010. Hij bespreekt daarin wijnen die hij niet geproefd kan hebben.

Kritiek op werkwijze Matt Skinner

Skinners collega-wijnschrijver uit Nieuw Zeeland Michael Cooper ontdekte dat een aantal van de wijnen die de Australische wijnkenner aanprijst, pas maanden nadat het boek naar de drukker ging zijn gebotteld.

Skinner heeft het voorval toegegeven tegenover het Engelse wijnblad Decanter. Hij wilde enkele wijnen, zoals van het Australische huis Jacobs Creek, per se in zijn wijngids opnemen, verklaart hij. Volgens Skinner staan de wijnen die het betreft bekend om hun constante smaak over de jaren. Hij zegt bij wijnen die hij niet daadwerkelijk geproefd heeft, zich te hebben gefocust op algemene smaakkenmerken en de combinatiemogelijkheid met eten.

Reageer op dit artikel