nieuws

Kromme Dissel en Korianders beste in Restaurant Week

Restaurant

Restaurant De Kromme Dissel uit Heelsum is het best gewaardeerde restaurant met een Michelinster van de afgelopen Restaurantweek. Van alle restaurants samen scoorde Korianders uit Rhenen het beste.

Kromme Dissel en Korianders beste in Restaurant Week

Korianders is al twee keer eerder uitgeroepen tot winnaar van de regio Utrecht & ’t Gooi maar werd nog nooit landelijk als best gewaardeerd door gasten van de Restaurantweek. Het restaurant scoorde een 9,5 in de reviews.

Ruim 30.000 bezoekers stemden na afloop van het evenement online op hun favoriete restaurant. In deze beoordeling zijn kwaliteit van het eten, service en sfeer meegenomen.

Twee andere sterrestaurants die in de prijzen vielen zijn De Lindehof in Nuenen, winnaar van de regio Brabant. Restaurant Frouckje State in Rijperkerk werd derde in de regio Friesland & Groningen.

Extra omzet

Er deden 1750 restaurants mee aan de Restaurantweek in maart 2011. Voor het eerst waren hier ook zaken uit België en Luxemburg bij betrokken.

Volgens organisator Diningcity boekten de deelnemers gezamenlijk een extra omzet van 13 miljoen euro. Dat is omgerekend bijna 7,5 duizend euro per restaurant.

Zie ook

Reageer op dit artikel