nieuws

Kwaliteit horecaonderwijs steeds slechter

Restaurant

Een meerderheid van werkgevers en –nemers in de Nederlandse horeca vindt dat het onderwijs de laatste tien jaar verslechterd is. Zo blijkt uit een enquête van internetsite www.kokswereld.nl onder 5000 leden.

Kwaliteit horecaonderwijs steeds slechter

Zo’n 52 procent van de ondervraagden vindt dat het horeca-onderwijs achteruit is gegaan in het afgelopen decennium. Een meerderheid van 54 procent vindt dat klassikaal lesgeven de voorkeur verdient. Het competentiegericht onderwijs dat nu de trend is, kan niet op waardering rekenen.

Voldoening

Ondanks de kritische houding ten opzichte van de kwaliteit van het onderwijs, overweegt 20 procent van de ondervraagde horecaprofessionals een carrière in deze branche. Verder laten ze weten tevreden te zijn over hun werk. 85 procent haalt voldoening uit hun baan in de horeca.

www.kokswereld.nl heeft als doel horecaprofessionals te informeren en te betrekken bij de nieuwste ontwikkelingen in de horeca. Het is een platform dat onder meer een productkalender en culinaire wetenswaardigheden aan biedt.

Reageer op dit artikel