La Tour d'Argent verkoopt 18.000 flessen wijn

La Tour d'Argent verkoopt 18.000 flessen wijn

Het befaamde restaurant La Tour d'Argent in Parijs maakt zijn wijnkelder flink leeg. Begin volgende week worden 18.000 van de 45.000 flessen geveild. Eigenaar André Terrail, die in 2006 na de dood van zijn vader de leiding van de eetgelegenheid aan het begin van de Boulevard Saint-Germain overnam, verwacht een opbrengst van zeker 1 miljoen euro.

Tegen de Franse krant Le Figaro zegt Terrail dat het zinloos is tientallen flessen van dezelfde wijngaard uit hetzelfde jaar te bewaren. ,,Wij zullen de oudste flessen behouden en wij zullen ons richten op de wijn van de komende jaren'', laat hij weten. De hoogste opbrengst wordt verwacht voor een fles champagne Clos du Griffier uit 1788, dus nog van voor het begin van de Franse Revolutie. De fles wordt verkocht voor een goed doel en zal naar verwachting ongeveer 2500 euro opbrengen.

Sinds het restaurant ze aankocht, hebben de flessen nooit de wijnkelder verlaten. Hoge opbrengsten worden verwacht voor diverse Bordeauxwijnen, zoals een Lafitte Rothschild uit 1982 en een Mouton Rothschild uit 1994.

La Tour d'Argent bestaat sinds 1582. Terrail streeft ernaar de keuken te vernieuwen en het restaurant de drie Michelinsterren terug te bezorgen die de eetgelegenheid in zijn beste jaren had.