nieuws

Langste eettafel van Nederland in Den Haag

Restaurant

Op vrijdag 25 juni 2010 organiseert Resto VanHarte in Den Haag de langste eettafel van Nederland. Het initiatief wil laten zien dat samen eten de beste manier is om mensen te ontmoeten.

Langste eettafel van Nederland in Den Haag

Aan de eettafel in het Haagse Transvaal Wijkpark kunnen 650 mensen aanschuiven voor een gratis driegangendiner midden in de stad. Op en rond de eettafel treden bovendien artiesten uit de buurt op. Ook zijn er sportactiviteiten en een kinderprogramma. Vrijwilligers helpen bij het bereiden van de maaltijd en bij het organiseren van dans- en sportevenementen om de tafel heen.

De eettafel als catwalk en podium in de wijk

De 120 meter lange tafel doet ook dienst als catwalk. Tussen de borden geven 20 dames een modeshow, die Europese, Indische en Marokkaanse mode van aanstormend ontwerptalent laat zien. Ook geven lokale artiesten op de tafel voorstellingen.

Samen eten brengt mensen in contact

In de VanHarte Resto’s wordt voor weinig geld door professionele koks en vrijwilligers een gezond en lekker driegangenmenu geserveerd en kunnen gasten elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten. De VanHarte wijkrestaurants worden bezocht door mensen uit alle lagen van de bevolking. De keukens zijn bovendien een ideale praktijkschool voor jonge koks en restauranthouders. Ben Lachhab, organisator van de langste eettafel en restomanager van een viertal VanHarte resto’s in Den Haag: ‘Samen eten brengt mensen, culturen en geloven met elkaar in contact, verbindt ze met elkaar. Initiatieven als dit zijn in Nederland hard nodig om te bouwen aan een ongedeeld Nederland.’

Reageer op dit artikel