nieuws

Last minute’-kok wint NK koken met wild

Restaurant

De ervaren wedstrijdkok Henri Brouwers van restaurant Mirabelle in Breda heeft het eerste NK koken met wild op zijn naam geschreven. Brouwers, ook lid van het Nationaal Kookteam, schreef zich pas enkele dagen voor de wedstrijd in.

Last minute’-kok wint NK koken met wild

‘Mijn souschef zou eigenlijk meedoen, maar zag er op het laats van af. Toen ben ik overgehaald om aan de start te staan’, aldus een tevreden Brouwers na afloop van het eerste NK koken met wild op de slotdag van de Horecava in Amsterdam.

Door zijn late aanmelding en door andere verplichtingen op de Horecava kon Brouwers zich weinig voorbereiden op de nieuwe kookwedstrijd. Door zijn status als ervaren en succesvolle wedstrijdkok en als lid van het Nationaal Team was het voor Brouwers zeker geen gelopen koers.

‘Ik voelde best wel druk. De tegenstanders zien je toch als favoriet. Ik voelde daardoor dat ik behoorlijk tegen mezelf aan het koken was. En vergeet niet dat het alweer een tijdje geleden is dat ik een wedstrijd heb gewonnen. Dus ik twijfelde wel een beetje of ik het niveau nog aan kon’, erkende Brouwers na afloop.

De goed gemutste Brabander Brouwer schreef enkele jaren geleden de Prins Bernhard Bokaal in Zuid-Laren op zijn naam. Verder was hij al eens tweede bij de strijd om de Gouden Koksmuts.

Achter Brouwers werd Maurice Bissels van Hotel Restaurant De Leygraaf in Heeswijk-Dinther. Derde werd Jacco Prins van Brasserie Leeghwater, gevestigd in hotel Holiday Inn Schiphol Amsterdam.

Reageer op dit artikel