nieuws

l’Atelier scoort in GrootSpraak

Restaurant

Restaurantgids GrootSpraak heeft een week voor de lancering van de gids enkele namen van goed scorende restaurants vrijgegeven. Eén daarvan in restaurant l’Atelier in Gulpen. De zaak van Hans Kinkartz wordt ‘een opvallende stijger’ genoemd.

l’Atelier scoort in GrootSpraak

Dat laat GrootSpraak weten in haar persuitnodiging. Daarin worden naast l’Atelier (‘zowel meer punten als een hogere waardering voor de wijnkaart’) nog meer restaurants genoemd.

Zo is restaurant Etablissement 1880 in Groeden een van de nieuwkomers in de 350 restaurants tellende gids. GrootSpraak wordt 3 november gepresenteerd in restaurant De Echoput in Hoog Soeren.

De Burgemeester in Linschoten en het Koetshuis Schuttersveld in Enschede stijgen met name in punten in de gids. Le Défi in Sprang Capelle, Apicius in Bakkum en Wilhelminapark in Utrecht mogen zich verheugen in een hoger aantal trosjes. Een trosje drukt de waardering uit en heeft een waarde van één, oplopend tot vijf.

Nieuw in de gids is de vermelding ‘KG’. Hiermee wordt aangeduid of eigen wijn meegebracht mag worden in het restaurant en hoeveel kurkengeld in rekening wordt gebracht.

Reageer op dit artikel