nieuws

Lauswolt vermoedde verlies Michelinster

Restaurant

Restaurant De Heeren van Harinxma Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag is niet verrast door het verlies van zijn Michelinster. Directeur Jan van Straaten zegt dat hij het heeft zien aankomen. Volgens Van Straaten is een wisseling van de culinaire wacht de oorzaak van het sterverlies.

Lauswolt vermoedde verlies Michelinster

Afgelopen jaar stapte chef-kok Marc van Gulick over van De Heeren van Harinxma naar het bekende restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin. Van Gulick is opgevolgd door Thom-Gabie van Baars, die overkwam van de Engelberthahoeve in Leiden.

‘Het zat er een beetje aan te komen. We zijn chef-kok van Gulick kwijtgeraakt. Begin april kwam Van Baars voor hem in de plaats. Die nam zelf geen ster van een ander restaurant mee. Michelin ontneemt je dan bijna automatisch jouw ster, die je na een tot twee jaar weer mag terugverdienen. Dat doen we dan ook, reken daar maar op’, aldus Van Straaten in de Leeuwarder Courant.

Michelinfeiten op een rij:

Michelinnieuws» Nieuwe Michelinsterren

» Vervallen Michelinsterren

» Veelbelovende restaurants

» Nieuwe Bib Gourmands

» Vervallen Bib Gourmand

» Totale sterrenoverzicht 2007

Lauswolt vermoedde verlies Michelinster

Reageer op dit artikel