nieuws

Le Cirque had verlies verwacht

Restaurant

Ai…dát is jammer’, is de eerste, welgemeende reactie van Robert Kranenborg op het nieuws van het verlies van de ster van Le Cirque, waar hij tot voor kort in de keuken stond en in 2005 de ster verdiende. Ook de nieuwe chef, Ruben van Dieten is licht teleurgesteld, maar had het wel verwacht.

Le Cirque had verlies verwacht

Kranenborg herpakt zich snel en relativeert: ‘Dit is wel de normale gang van zaken bij een wisseling van de wacht.’

Dat is ook Van Dietens eerste reactie. ‘Ik ben natuurlijk een paar jaar een beetje uit beeld geweest bij Michelin. Tuurlijk hoop je wel op. Dat die ster blijft. Het heeft toch impact, ook financieel. Aan de andere kant kan ik nu wel met een schone lei beginnen.’

Toch steekt het verlies Kranenborg wel. ‘Uit het verleden blijkt dat jonge chefs zich eerst moeten bewijzen bij Michelin. Maar ze hebben genoeg tijd gehad om te gaan proeven bij Ruben van Dieten.’

Voor Kranenborg voelt het niet als een persoonlijk verlies. ‘Ik ben daar weg, en kan genoeg afstand nemen.’

Beiden zijn het erover eens dat het pas begint bij het krijgen van een ster. Volgens Kranenborg moet het volgend jaar kunnen, de ster weer terug bij Le Cirque. Van Dieten is iets voorzichtiger en denkt er twee jaar voor nodig te hebben om hem te verdienen.

Meer Michelinnieuws:

Lijsten uit de Michelingids 2008:

Reageer op dit artikel