nieuws

Le Cirque zoekt nieuwe chef-kok

Restaurant

Topkok Robert Kranenborg is op zoek naar een nieuwe chef-kok voor restaurant Le Cirque in Scheveningen. Kranenborg doet een stap terug in de keuken, maar is volgens eigen zeggen niet bezig zijn vertrek voor te bereiden.

Le Cirque zoekt nieuwe chef-kok

Kranenborg staat al langer niet meer elke avond aan de kachel in het sterrestaurant. Per 1 november trekt hij zich volledig terug uit de dagelijkse leiding van de keuken, en zal puur een adviserende en op afstand sturende rol hebben.

Luc Kusters is de huidige chef-kok van Le Cirque, maar heeft aangegeven andere plannen te hebben. Volgens Kranenborg gaat Kusters mogelijk een uitdaging in het buitenland aan, of een eigen zaak beginnen. Dat is de reden dat er nu naar een nieuwe chef gezocht wordt.

Advies

Van Kranenborgs volledige vertrek bij Le Cirque is volgens de patron-cuisinier absoluut geen sprake. ‘Mijn naam blijft verbonden aan het restaurant. Maar ik ben zelfstandig ondernemer, en geef ook advies aan het Hof van Saksen en de voedingsindustrie.’

Volgens Maarten van Nispen, woordvoerder van Stage Entertainment dat eigenaar is van Le Cirque, wordt momenteel gesproken met nog één gegadigde voor de scepter van de keuken van Le Cirque. Hij verwacht binnen een week of twee de naam van de nieuwe chef bekend te kunnen maken.

Het gerucht dat Sebastiaan Seegers, nu sous-chef van restaurant Savelberg in Voorburg, wordt aangetrokken als de nieuwe chef van Kranenborg, wordt door Seegers zelf stellig ontkend.

Zie ook:

Reageer op dit artikel