Leegloop Gulpens toprestaurant L'Atelier

Leegloop Gulpens toprestaurant L'Atelier

In korte tijd zijn vier brigadeleden van restaurant L'Atelier in Gulpen vertrokken. L'Atelier staat op nummer 18 in de ranglijst van Lekker. Eigenaresse Ellen Kinkartz-Dormans noemt het een samenloop van omstandigheden en laat haar ambities hierdoor niet afremmen.

‘Onze ambities worden hierdoor niet afgeremd, we kunnen ons niveau overeind houden. Ambitieuze jonge mensen willen we niet vasthouden als ze toe zijn aan iets anders. ‘Chef-kok Ralph Hermans werkt nu bij Toine Hermsen in Maastricht.

Sommelier en gastvrouw Jennifer Silvius is nog in onderhandeling. Ze heeft voor 99 procent zeker een nieuwe betrekking, maar ik noem geen namen omdat er nog niet getekend is’, laat Ellen Kinkartz Missethoreca.nl weten. ‘Ze werkten beide ruim drie jaar bij ons en waren toe aan een nieuwe uitdaging.’

Restaurant brigade

Eerder vertrokken al twee koks uit de keuken. De brigade is inmiddels aangevuld met Jeroen Lof (21) en Jaleesa van Mourik (21). Beide zijn werkzaam in de keuken. Ellen Kinkartz neemt zelf de volledige taak van gastvrouw op zich, echtgenoot Hans Kinkartz stuurt de keuken aan.

Verbouwing

Vorig jaar werd de zaak nog verbouwd, met een dubbel aantal couverts tot gevolg. Volgens Ellen Kinkartz verandert er aan de opzet en kookstijl niets. We gaan gewoon op de oude voet verder. Ons niveau blijft overeind.’