nieuws

Leerling De Leest wint NK-Horeca

Restaurant

Na een spannende strijd op de finaledag zijn de nieuwe SVH Nationaal Kampioenen Horeca 2011 bekend gemaakt. Ollie Schuiling uit Olst, werkzaam bij tweesterrenzaak De Leest in Vaassen bleek de beste leerling kok, Kimberly Thorne uit Rotterdam de beste leerling gastvrouw en beste beginnend kastelein is Denise Seffelaar uit Den Haag.

Leerling De Leest wint NK-Horeca

Voor de 24e keer gingen leerlingen uit heel Nederland de strijd met elkaar aan tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca 2011 op de beurs Skills Masters in Rotterdam.

NK leerling-kok

De 23-jarige leerling-kok Ollie Schuiling plaatste zich op donderdag als nummer één glansrijk voor de finale voor leerling-koks. In de finale wist hij zijn goede optreden van donderdag een uitstekend vervolg te geven. “Dit betekent echt heel veel voor mij, waardering voor wat je doet. Samen met mijn collega Robert Poel heb ik vannacht om 03:00 mijn spullen gepakt, we moesten ontzettend vroeg weg. Dat wij hier één en twee worden is ontzettend mooi!”

Ollie volgt zijn opleiding tot kok aan de Cas Spijkers Academie in Boxmeer. Ervaring doet hij op bij leerbedrijf bij Restaurant de Leest in Vaassen. Hoe hij dit gaat vieren? “Ik ga vanavond servies omdraaien!”. Dat betekent dat hij vanavond weer aan het werk gaat. Ollie is nog zoekende naar zijn vervolgstap. Hij was onlangs nog bij Ivy en was onder de indruk van de passie van chefkok Francois Geurds. Collega Robert Poel uit Harderwijk werd tweede. Raymond Plat (De Lindenhof te Giethoorn) uit Steenwijkerwolt eindigde als derde.

NK leerling-kastelein

De ontlading was groot bij Denise Seffelaar, de kersverse SVH Nationaal Kampioen Horeca leerling-kastelein. Na de woorden: “Ik heb er gewoon geen woorden voor. Niet normaal, ik had dit totaal niet verwacht!”, volgde een emotionele ontlading. De 20-jarige Denise volgt haar opleiding tot kastelein aan het ROC Mondriaan in Den Haag, ervaring doet zij op bij haar leerbedrijf Restaurant Waterloo in Den Haag.

Monique Verstraten (Café-Restaurant de Zwaan te Son) uit Volkel behaalde de tweede plaats, zij werd op de voet gevolgd door Sam van Nieuwamerongen (Eetcafé de Tijd te Oisterwijk) uit Tilburg.

NK leerling-gastheer/-vrouw

Gastvrouw Kimberly Thorne blonk in de halve finales al uit. In de finale gold ze dan ook als één van de favorieten voor de nationale titel. De 21-jarige Kimberly, werkzaam bij Restaurant Ivy in Rotterdam, had haar overwinning niet zien aankomen. “Ik ben echt ontzettend blij. De wedstrijden waren ontzettend leuk maar ook ontzettend spannend tot aan het einde. Vorig jaar was ik derde en nu eerste, echt super!”. Kimberly volgt haar opleiding tot gastvrouw op het ROC van Twente. Niek Groen (Restaurant de Bokkedoorns te Overveen) uit Spierdijk werd tweede. Geert Lommen (De Aubergine te Steyl) uit Grubbenvorst volgde op een derde plaats.

Reageer op dit artikel