nieuws

Leeuwen eten dronken barman op in Zuid-Afrika

Restaurant

Een dertigjarige Zuid-Afrikaanse barman is aangevallen door drie leeuwen in het vakantiepark waar hij werkte. De eigenaar moest twee leeuwen afschieten om het kadaver van de barman veilig te stellen.

Leeuwen eten dronken barman op in Zuid-Afrika

De man zou in een dronken bui gezegd hebben dat hij met de leeuwen wilde spelen. Hij is vervolgens over de omheining geklommen. Zijn vriend, die bij hem was, was naar eigen zeggen te dronken om in te grijpen.

De woordvoerster van het park zegt dat de barman eerst in een paal in het verblijf is geklommen, maar dat één van de leeuwen zijn been te pakken kreeg en hem daaraan naar beneden trok. Toen hij het verblijf in werd getrokken, kwamen er nog twee anderen bij die hem aan stukken scheurden.

Van het lichaam van de man is volgens de politie niet meer veel over. ‘Het is een tragisch ongeval’, zegt eigenaar Van Rensburg in De Morgen. ‘Maar de barman had niks bij de leeuwen te zoeken. Hij was een barman en eigenaar van een restaurant, iemand die niet wist hoe je met leeuwen moet omgaan.’

Reageer op dit artikel