nieuws

Leids restaurant op 50 meter hoogte

Restaurant

In Leiden zal een nieuw restaurant op 50 meter hoogte zijn deuren openen. Dit restaurant dat uitzicht biedt over de hele stad, wordt gevestigd in een nieuw schoolgebouw van het ROC Leiden en zal begin 2009 gereed zijn.

Een architectenbureau ontwierp het gebouw dat is uitgerust met glazen doorkijkjes. Zo kan men op straat zien wat er binnen gebeurt en andersom. Op de begane grond komt een overdekte promenade met winkels en horecazaken.

Op de eerste verdieping komt een bakkerswinkel, een mediatheek en een informatiecentrum over werk en opleidingen. Het ROC neemt de tweede tot en met de achtste verdieping in beslag.

Op de negende en tiende etage komt een hotel, en op de elfde en twaalfde verdieping komen congresruimtes, kantoren en het restaurant. De winkels, kantoren, het hotel en het restaurant moeten leerbedrijven worden voor de ROC-leerlingen.

Reageer op dit artikel